У Кернеса заявили: ніхто грошей не дає на ремонт тепломереж

Фото: city.kharkov.ua

У Харківській міськраді відбулася нарада з підготовки міста до опалювального сезону.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби міськради.

Сьогодні, 25 червня, в Харківській міськраді відбулася нарада на тему підготовки міста до опалювального сезону.

«До зими підготовлено 46% житлових будинків міста. Комунальники виконують роботи з перевірки та ремонту систем центрального опалення, внутрішньобудинкових мереж гарячого та холодного водопостачання та водовідведення. Упорядковується ліфтове господарство, виконується ремонт вхідних груп і під’їздів, внутрішньоквартальних доріг», -відзначили на нараді.

Підготовка об’єктів соціальної сфери, медичних установ, шкіл, дитячих садків і спортивних установ виконується згідно з графіком.

Перший заступник харківського міського голови Ігор Терехов повідомив, що торік за фінансової підтримки Світового банку було перекладено рекордну кількість тепломереж великого діаметра – 44 км. Цього року хотілося б зробити не менше, але є певні складнощі.

«Складнощі – у всієї країни. Така позиція держави і Світового банку. Ми бачимо, що банк скоротив обсяги фінансування тепломереж по всій Україні. Ведемо подальші складні переговори, але ситуація у підвішеному стані. Тому я доручив ХТМ передбачити підготовку міських мереж без урахування кредитних коштів. Ми не зможемо перекласти такий обсяг трубопроводів, але потрібно скласти графік, провести гідравлічні випробування та інші регламентні роботи», – повідомив Ігор Терехов.