Конфлікт біля Шевченківського відділу поліції: двоє спецпризначенців травмовані

Під час конфлікту біля Шевченківського відділу поліції ввечері 15 вересня двоє спецпризначенців отримали тілесні ушкодження.

Про це Харків Times сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

“15 вересня близько 17:00 на вулиці Толбухіна біля адміністративної будівлі підрозділу поліції зібрались близько 30 осіб, які висловлювали підтримку громадській організації, представники якої перебували у вказаній будівлі”, – йдеться в повідомленні.

Між активістами та поліцією виник конфлікт, в ході якого 17-річний мешканець міста Київ бризнув з газового балончику в бік працівників поліції. 27- та 28-річні спецпризначенці отримали хімічні опіки очей та були доставлені до лікарні. Як повідомила журналістам представник прес-служби Нацполіції в Харківській області, після надання медичної допомоги поліцейські від госпіталізації відмовились.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Неповнолітнього опитали та відпустили з подальшою явкою. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв Харків Times , поліція затримала трьох чоловіків за порушення публічного порядку під час конфлікту на вулиці Римарській. Під час конфлікту група молодиків чинила опір поліцейським, крім того, у бік правоохоронців розпилили сльозогінний газ. Постраждали двоє працівників поліці.

До Шевченківського відділу поліції доставили 17 осіб.