Війна в Україні: 10 обстрілів, чотири військовослужбовця отримали поранення

3 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 10 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із забороненої Мінськими угодами зброї – мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник здійснив шість обстрілів позицій Об’єднаних сил: два рази неподалік Павлополя – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів; поблизу Новогнатівки – з великокаліберних кулеметів; близько Водяного – із мінометів калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Новотроїцького – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів; поблизу Гнутового – зі станкового протитанкового гранатомета.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник здійснив чотири обстріли позицій Об’єднаних сил: двічі поблизу Троїцького – із мінометів калібру 82 мм, а також зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберних кулеметів; неподалік Кримського – зі стрілецької зброї; неподалік Попасної – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

“За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів чотири військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил отримали поранення”, – йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці один раз порушили режим припинення вогню в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”. Противник здійснив обстріл позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу Водяного з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.