Влада Харкова звернеться до суду з проханням обмежити проведення ХарківПрайда

Фото: Sphere, Women Association / Facеbook

Влада Харкова звернеться до суду з проханням обмежити проведення ХарківПрайда.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення мера Харкова Геннадія Кернеса в Facebook.

“Жоден Марш рівності в Харкові не проходив спокійно. Газові балончики, зіткнення учасників маршу з його супротивниками, противників з поліцією, травмовані – обов’язкові атрибути цього заходу”, – зазначив він.

Кернес заявив, що в соцмережах організатори ХарківПрайда, запланованого на 15 вересня, активно рекламують “це дійство”. У той же час, на сайті міськради була зареєстрована петиція про його заборону, яка за кілька днів набрала 5837 голосів противників заходу.

“Знаю, що проведенням ХарківПрайда стурбовані і силовики – в прифронтовому місті можуть бути провокації під час параду. Харківська міськрада не має права забороняти подібні заходи. Але я, як міський голова, у відповіді за спокій в Харкові. Тому прийнято рішення – звернутися до суду з проханням обмежити проведення ХарківПрайда “, – написав Кернес.

Як повідомляв Харків Times , організаторки першого правозахисного ХарківПрайду та юристи заявили про незаконність та антиконституційність петиції про “заборону гей-параду у Харкові”, яка з’явилася на сайті Харківської міської ради 12 серпня.