НАБУ проводить обшуки в посадовців “Гутянського лісового господарства” (доповнено)

Обшук проводився зокрема у домі директора Гутянского лісгоспу Віктора Сиси Фото: Олексій Кучер / Facеbook

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) здійснюють обшуки в Харківській області за місцем проживання окремих посадових осіб ДП “Гутянське лісове господарство” та комерційних компаній.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби НАБУ.

“Слідчі дії санкціоновані та відбуваються в межах розслідування можливих зловживань під час продажу деревини”, – йдеться у повідомленні.

Попередня правова кваліфікація – ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Розслідування цих фактів НАБУ здійснює з лютого 2019 року.

За місцем одного з обшуків детективи НАБУ були змушені викликати поліцію, оскільки власник житла чинив протидію проведенню законної слідчої дії. Надалі працівники поліції встановлять, чи наявні в діях вказаної особи ознаки складу злочинів, передбачених ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) та 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Народний депутат Олексій Кучер (“Слуга народу”) повідомив на своїй сторінці у Facebook, що обшук проводився зокрема у домі директора Гутянского лісгоспу Віктора Сиси.

“Незважаючи на відчайдушний активний опір правоохоронним органам (зокрема фізичний), а також посильну допомогу останньому з боку співробітників державної охорони (які, як не дивно, здійснюють його цілодобову охорону), детективи розпочали обшук”, – йдеться у повідомленні.

Президент Володимир Зеленський 17 липня доручив харківським правоохоронцям припинити вирубку лісів у області.