На Харківщині двоє односельців викрали й катували третього, змушуючи зізнатися у крадіжці велосипеда

Илюстративне фото

Двоє мешканців Балаклійського району області, запідозривши односельця у крадіжці велосипеда, викрали його, вивезли до лісу, прив’язали до дерева й били, примушуючи зізнатися.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури області.

Як розповів перший заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури Едуард Миргородський, 25 серпня в одному з сіл Балаклійського району двоє місцевих мешканців, 41 та 50 років, запідозрили 56-річного односельця у крадіжці велосипеда.

“Вони зустріли чоловіка, якого вважали злодієм, біля магазину й вимагали, щоб той зізнався у скоєному. Однак він заперечував свою причетність до злочину”, – розповів Миргородський.

Тоді чоловіки прямо тут же, на очах у свідків побили жертву, після чого заманили його до автівки одного з них і вивезли до лісу. Там потерпілого прив’язали мотузкою до дерева та “били безпорадну людину палицею по різних частинах тіла”, вимагаючи зізнатися у крадіжці. При цьому вони постійно погрожували жертві, що “закопають в лісі”. Тривали знущання близько двох годин, після чого нападники відвезли побитого до місця його роботи.

Медики констатували в потерпілого “численні гематоми та забої грудної клітини”.

Того ж дня підозрюваних затримали. Їм пред’явлено звинувачення у незаконному позбавленні волі та тортурах (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК). Суд обрав для підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Якщо їх провина буде доведена у суді, чоловікам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, співробітники МВС 28 серпня затримали понад 30 осіб, які побили знімальну групу телеканалу «112 Україна» у Харківській області.