У Харківський області поліцейські знайшли дві плантації конопель (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські знайшли дві плантації конопель у Барвінківському та Богодухівському районах області та вилучили з них майже півтисячі кущів.

Про це Харків Times сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

Дільничні офіцери Барвінківського відділення поліції під час обшуку присадибної ділянки в селі Богданове вилучили 270 рослин каннабісу. “В причетності до скоєння злочину обгрунтовано підозрюється 41-річний чоловік”, – йдеться у повідомленні.

Фото: hk.npu.gov.ua

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Також, співробітниками Богодухівського відділу поліції був проведений обшук за місцем проживання 31-річного мешканця селища Гути. На території домоволодіння чоловік зберігав висушений каннабіс, пристрій для його паління, а на присадибній ділянці поліцейські виявили 210 кущів наркомісткої рослини.

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція відкрила кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією за ч.1 ст. 309 Кримінального кодексу (незаконне виробництво, виготовлення, придбання,зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Вилучені рослини направлені на експертне дослідження.

Як повідомляв Харків Times , працівники поліції під час проведення обшуку у домоволодінні 44-річного мешканця міста Дергачі вилучили 437 конопляних сажанців, а також 300 грамів сушеного каннабісу.