На станції метро “Спортивна” відкрили вихід після ремонту

Фото: www.city.kharkov.ua

Другий вихід зі ст. м. “Спортивна” відкрили сьогодні, 19 серпня, після капітального ремонту.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Як повідомив заступник директора КП “Підземне місто” Олександр Ткач, роботи на станції велися близько двох місяців. За цей час будівельники повністю замінили старе покриття стін, парапету та сходи.

“Старі сходи спочатку демонтуються, потім виконується бетонування з армуванням, і тільки після цього кладуть нові плити. Така технологія розрахована на різкі перепади температур”, – розповів Ткач.

Він зазначив, що всі станції на цій гілці метрополітену робляться в одному стилі.

“Два роки тому при реконструкції Московського проспекту ми розробили єдину концепцію, і всі станції Холодногірсько-заводської лінії виконані в одному стилі. Чорний гранітний камінь на стінах, гарна сіра кришка парапету і сірого кольору сходи. Роботи виконані дуже якісно. Сподіваємося, що цей перехід прослужить ще не одне десятиліття”, – повідомив Олександр Ткач.

Заступник директора підприємства зазначив, що це другий відремонтований вихід зі ст. м. “Спортивна”, а роботи на інших будуть продовжені наступного року. Крім того, цього року роботи були виконані на виходах зі ст. м. “Завод імені Малишева”, і в планах – почати капітальний ремонт двох виходів зі ст. м. “Імені О. С. Масельського”, а також, на прохання харків’ян, – підземного переходу на пр. Московському, у районі вул. 12 Квітня.

“Триває реконструкція Московського проспекту, і ми паралельно капітально відремонтуємо перехід. Там побудований новий мікрорайон, і жителі звернулися з проханням його відновити”, – сказав Олександр Ткач.

Він повідомив, що за п’ять років роботи підприємства “Підземне місто” у Харкові відремонтували 54 зі 177 пішохідних виходів зі станцій метро.