На Первомайщині полум’я з палаючої стерні перекинулося на ліс

Фото: kh.dsns.gov.ua

14 серпня внаслідок випалювання стерні на полі біля села Верхній Бішкін Первомайського району вогонь завдав шкоди лісовому масиву.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Вогонь з палаючої стерні перекинувся на суху траву та згодом на хвойну підстилку лісового масиву.

“Подія трапилась близько 16:40. На момент прибуття на місце пожежі підрозділу ДСНС з районного центру вогонь розповсюдився на велику площу. Горіло 5 га стерні, 2 га сухостою та чагарників та 1 га хвойної підстилки.”, – йдеться в повідомленні.

Окрім рятувальників пожежу гасили силами фермерів та лісників. Вогонь локалізували о 17:40 та повністю приборкали лише о 00:16.

Харківські рятувальники підкреслюють, що наразі в регіоні встановилася суха та спекотна погода. Через це зростає кількість пожеж сухої трави, хвойної підстілки, очерету, стерні та сміття. Лише протягом минулої доби на гасіння пожеж у природних екосистемах підрозділи ДСНС виїжджали 23 рази, а загальна площа цих пожеж склала понад 10 га.

Рятувальники просять мешканців області не експериментувати із займистими речовинами у пожежонебезпечний сухий період. Не допускати спалювання сміття в суху вітряну погоду, не випалювати очерет, суху траву та стерню. Якщо побачили невеличке займання – закидати його землею чи залити водою. Коли полум’я невелике, його легко приборкати.

Як повідомляв Харків Times, на Дергачівщині через палаючий сухостой постраждала жінка.