Влада Харкова має намір виділити поліції кілька мільйонів на боротьбу з наркотиками

Влада Харкова має намір відкрити в місті ресурсний центр для боротьби з наркоманією та допомоги наркозалежним, а також виділити кілька мільйонів гривень з міського бюджету поліції – для боротьби з наркотиками.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Telegram мера Харкова Геннадія Кернеса.

“Сьогодні на зустрічі в мерії за один стіл сіли психологи й колишні залежні, керівник поліції і ті, кого називають “радикалами”. Ми почали роботу над планом, головні критерії – швидко, законно, ефективно”, – написав Кернес.

Він також розповів, що прийнято рішення про створення міського ресурсного центру “для боротьби з наркоманією та допомоги залежним”, де будуть “лікарі та юристи для першої допомоги, реабілітація та групи підтримки сімей”. Крім того, з 1 вересня почнеться “масована профілактика в школах”.

“Наркотики вже там, “закладки” знаходять на стадіонах і дитячих майданчиках. Потрібно намагатися достукатися до підлітків, це питання майбутнього країни”, – поскаржився мер.

Що ж стосується боротьби з розповсюдженням наркотиків, Кернес зазначив, що це – “повноваження поліції”. За його словами, начальник облуправління Нацполіціі Валерій Сокуренко на нараді “не приховував, що драгділерів відпускають у судах, їх часто “кришують” у самій поліції, не вистачає людей і машин”.

“Я прийняв рішення, що місто виділить патрульним кілька мільйонів гривень з бюджету на цільову програму – боротьба з наркотиками”, – заявив мер. За його словами, місто має намір “юридично грамотно співпрацювати з громадськими організаціями для рейдів по “закладкам” й аптекам, які торгують психотропами та іншою наркотою”.

Як повідомляв Харків Times, на звинувачення в бездіяльності поліції, що прозвучали раніше з боку мера Харкова, перший заступник голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін відповів, що в цьому питанні необхідно об’єднувати зусилля всіх, а не займатися популізмом.