Поліцейські затримали росіянина, підозрюваного у вбивстві мешканця Лозівського району

Фото: hk.npu.gov.ua

13 серпня українські встановили місцезнаходження 44-річного громадянина РФ, якого підозрюють у вбивстві мешканця Лозівського району, та затримали зловмисника. На даний час він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Як дізнався  Харків Times з повідомлення відділу комунікаці  Нацполіції області, підозрюваний у вбивстві росіянин переховувався від слідства поблизу села Жемчужне Юріївського району Дніпропетровської області.

“За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує від 7 до 15 років тюремного ув’язнення. Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – йдеться в повідомленні.

Повідомлення про виявлення тіла невідомого чоловіка на вулиці в селищі Панютине надійшло до поліції 11 серпня о 06:55.

Під час виїзду на місце події працівники поліції виявили на тілі 35-річного місцевого мешканця сліди насильницької смерті.

В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили причетність 44-річного громадянина Російської Федерації до скоєння злочину, який приїхав на Харківщину до свого брата. 10 серпня близько 22:00 загиблий та зловмисник перебували в гостях у 28-річного знайомого. Компанія вживала алкоголь. Близько 23:00 господар оселі в стані сильного алкогольного сп’яніння пішов відпочивати, а гості продовжували розпивати спиртне. Між чоловіками виник словесний конфлікт, в результаті якого правопорушник наніс 36-річному громадянину множинні удари в область голови. Від отриманих травм чоловік помер.

Встановили місце, де переховувався зловмисник, та затримали його працівники Лозівського відділу поліції спільно зі співробітниками Юр’ївського відділення поліції Павлоградського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області.