Розгляд справи обвинуваченого в смертельному ДТП експрокурора відклали до жовтня

Фото: скрин видео

Заплановане на сьогодні, 13 серпня, засідання по справі колишнього співробітника прокуратури Максима Марченко, обвинуваченого в ДТП, в якому загинули два брати, не відбулося. Засідання перенесли через те, що суддя Ірина Букреєва перебуває у нарадчій кімнаті

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на UA: Харків.

Сьогодні на засіданні прокурор Валерій Бухан мав зачитати обвинувальний акт. Суд також мав заслухати свідків.

«Потерпілі неодноразово подавали клопотання, щоб цю справу розглядали щотижня. Суддя це клопотання відхилила та задовільнила, вихлодячи з міри завантаженості суду. Такими темпами справу розглядають майже півтора року. Ми вважаємо, що таким чином справу навмисно затягують», — повідомив представник потерпілих Євген Самойлов.

Коментувати перерву у справі на два місяці прокурор Бухан відмовився.

«Прокурором планувалося зачитати обвинувальний акт, після чого почати дослідження доказів у даному кримінальному провадженні. Однак, у зв’язку із перебуванням судді у нарадчій кімнаті, судовий розгляд не відбувся. Наша позиція — якнайшвидше завершити судовий розгляд зазначеного кримінального провадження. Однак, на даний час ми його навіть ще не розпочали», — сказав Бухан.

Наступне засідання призначили на 7 жовтня.

Як повідомлялося, увечері 22 жовтня 2017 року на Салтівському шосе BMW X 5 врізався в “Славуту”, в якій знаходилися два брата. Від отриманих травм вони померли в лікарні протягом тижня після аварії. Водій іномарки спробував втекти з місця події. Пізніше стало відомо, що в момент ДТП за кермом BMW перебував Максим Марченко. Він був в стані алкогольного сп’яніння. У прокуратурі Харківської області повідомили, що Максим Марченко не працює в структурі з 2011 року.

Навесні цього року справу почали слухати від початку. Потерпілі заявили про відвід попередньому судді.

На минулому засіданні, що відбулося 12 липня, суд відмовився позбавити Марченка водійських прав.