Продаж і оренда землі, зміни до бюджету: відбудеться сесія міської ради

Фото: Пресса Украины

21 серпня відбудеться двадцять дев’ята сесія Харківської міської ради VII скликання. Відповідне розпорядження підписав Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на прес-службу Харківської міськради.

На порядку денному – 61 питання і «Різне».

Відповідно до порядку денного, перше питання, яке розглянуть депутати, стане внесення змін до бюджету Харкова на 2019 рік.

Також на сесії планують переглянути кредитні питання. Пункт 3 порядку денного передбачає внесення змін до рішення 23 сесії Харківської міської ради 7 скликання від 28.11.2018 № 1285/18 «Про здійснення запозичення до бюджету міста Харкова».

За традицією, кілька пунктів порядку денного займають земельні питання. Депутати вирішуватимуть, чи варто продовжувати договори оренди з деякими фізичними і юридичними особами (п.8), дозволять розробляти документи із землеустрою (п.9). Пункт 10 порядку денного передбачає надання земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування об’єктів, припинення права користування земельними ділянками. Деякі ділянки планують продати (п. 21).

Також депутати мають розглянути питання про внесення змін до низки економічних і соціальних програм міста. Пункт 55 передбачає ліквідацію КП “Харків-паливо”.

Крім цього планується розглянути питання про приватизацію об’єктів комунальної власності.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові жителі п’яти гуртожитків зможуть приватизувати своє житло. Відповідне рішення прийняли на засіданні постійної комісії з питань промисловості, економічного розвитку і власності Харківської міської ради. Тепер необхідно, щоб депутати передали гуртожитки з комунальної власності.