Неправильне паркування у Харкові – Кернес пригрозив евакуатором порушникам

Фото: forpost.media

Геннадій Кернес пообіцяв, що в Харкові проти порушників правил дорожнього руху будуть застосовуватися евакуатори.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

«Це давня проблема, що люди залишають автомобілі в недозволених місцях у центрі міста. Дуже багато машин на пл. Свободи, на вулицях Сумській і Римарській. До речі, саме тому при реконструкції саду Шевченка ми ухвалили рішення побудувати першу в місті багаторівневу парковку на 200 автомобілів. І ще поруч звичайну парковку приблизно на 300 машин. Це допоможе також впоратися з напливом людей у реконструйований сад Шевченка», – зазначив Геннадій Кернес.

На питання, чому в Харкові проти порушників ПДР не використовуються евакуатори, мер відповів, що міська влада працює над цим: «Ми ухвалюємо нормативні акти, щоб реалізувати свої повноваження в цьому питанні. Думаю, евакуатори скоро з’являться і у нас».

Як повідомляв Харків Times,  12 лютого у  Харкові розпочала роботу Інспекція з паркування, співробітники якої залучатимуть автовласників до адміністративної відповідальності за неправильні паркування і стоянку. Інспектори здійснюватимуть фото- або відео-фіксацію правопорушення, складають на місці повідомлення про притягнення порушника до адміністративної відповідальності із зазначенням реквізитів, за якими необхідно сплатити штраф.

Штраф за порушення правил парковки коливається в розмірі від 255 до 510 грн, залежно від тяжкості правопорушення. За місяць інспектори з паркування виписали понад 400 штрафів.