Мінрегіон запропонував залишити в Харківській області чотири райони

Фото: Денис Марков, wikipedia.org

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства запропонувало нову схему поділу Харківської області – передбачається, що в ній буде чотири об’єднаних району замість нинішніх 27.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, який опублікував на своїй сторінці в Facebook карту пропонованого адміністративно-територіального поділу області.

Згідно з цим проектом, центрами нових районів стануть Харків, Куп’янськ, Ізюм та Первомайський.

До Харківського району увійдуть Харківський, Дергачівський, Краснокутський, Богодухівський, Золочівський, Коломацький, Валківський, Нововодолазький, Зміївський, Чугуївський, Вовчанський та Печенізький райони. Його населення складе 2097,1 тисяч осіб, з яких 1439,1 тисяч проживають в Харкові.

До Куп’янського району увійдуть нинішні Куп’янський, Шевченківський, Великобурлуцький та Дворічанський райони. Його населення складе 139,4 тисячі осіб.

До Ізюмського району увійдуть Ізюмський, Барвінківський, Балаклійський та Борівський райони. Його населення складе 184,7 тисячі осіб.

До Первомайського району увійдуть Первомайський, Лозівський, Близнюківський, Сахновщинський, Зачепилівський, Кегичівський та Красноградський райони. Його населення складе 257,4 тисячі осіб.

Як повідомляв Харків Times , голова Харківської обласної ради Сергій Чернов заявив, що запропонована Міністерством регіонального розвитку України нова модель адміністративно-територіального устрою країни, що передбачає поділ Харківської області на чотири райони, проігнорувала точку зору робочої групи Харківської області.