Послом Великобританії в Україні стане правнучка емігрантів з Харкова

Фото: www.ukrinform.ua

Посла Великобританії в Україні Джудіт Гоф, яка попрощалася вчора з українцями, змінить на посаді Мелінда Сіммонс (Melinda Simmons). Вона народилася в Лондоні, але родичі пані Сіммонс походженням з Харкова.

Про це Харків Times дізнався з публікації агентства “Укрінформ”.

Прадід по батькові переїхав звідти спочатку до Києва, а потім до США, а прабабуся по матері переїхала з Харкова в Кардіфф.

У 1998-2003 рр. займала різні посади, включаючи роботу в управлінні реституцією земель у колишньому Радянському Союзі та розробку глобальної політики щодо запобігання та вирішення конфліктів та створення глобальної політики. У 2005-2008 рр. – начальник відділу Південної Африки Міністерства міжнародного розвитку, згодом заступник директора з питань Близького Сходу та Північної Африки, заступник начальника Департаменту Європи Міністерства з питань міжнародного розвитку (DFID).

У 2013 році перейшла на дипломатичну роботу до міністерства закордонних справ Великої Британії (FCO), зокрема працювала заступником голови департаменту, який займався проблемами збройних конфліктів. А у 2016-2018 рр. – директор з реалізації урядових коштів при міністерстві.

Має ступінь магістра з європейської політики, Університет Північного Лондона. Асоційований член Інституту особистісного розвитку. Крім рідної, володіє французькою, німецькою мовами. У 2018-2019 рр. пройшла повний курс вивчення української мови при FCO.