Кернес має підтримку виборців – Порошенко

Фото: www.pravda.com.ua

Мер Харкова Геннадій Кернес має підтримку виборців, заявив президент України Петро Порошенко.

Про це Харків Times дізнався з інтерв’ю Порошенка виданню “Українська правда”.

Екс-президент зазначив, що аргументація людей при голосуванні на місцевих виборах і аргументація людей при голосуванні на парламентських виборах кардинально інша. Міські голови, які внаслідок децентралізації отримали величезні можливості, зараз мають дуже великий рівень підтримки. “Всі міські голови, починаючи від Філатова”, – сказав Порошенко.

“І Кернес має підтримку”,- сказав він, відповідаючи на уточнююче питання журналіста.

Коментуючи репліку, що вибори показали протилежне, Порошенко наголосив, що не можна порівнювати парламентські та місцеві вибори.

“Ще в 1998 році був цей феномен, коли я вперше приїхав у Вінницю і проти мене був міський голова. Я його переміг на парламентських виборах, а на міських виборах він взяв 60% підтримки. Тому я хочу наголосити, що у нас є велика кількість міських голів, лідерів місцевого самоврядування, лідерів об’єднаних територіальних громад, які мають тверду підтримку. Ми будемо визначатися, кого з цих лідерів будемо підтримувати”, – сказав він.

Нагадаємо, на минулих президентських виборах в мажоритарних округах Харкова не переміг жоден з кандидатів, яких підтримував Геннадій Кернес. “Опозиційний блок”, в десятку виборчого списку якого увійшов Кернес, отримав в Харківській області, за попередніми даними ЦВК, 7,78% голосів виборців.