У Харкові поблизу будинків горить два гектари очерету (оновлено)

Фото:kh.dsns.gov.ua/

У Київському районі триває ліквідація масштабної пожежі очерету неподалік приватного сектору.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

17 липня о 12:16 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу, що сталася на відкритій території неподалік вул. Генерала Удовиченка Київського району міста Харкова.

Фото: kh.dsns.gov.ua/

До місця події виїхало відділення служби порятунку на автоцистерні. На момент прибуття рятувальників було встановлено, що неподалік приватного сектору горить очерет на площі близько 2 га. Існувала загроза поширення полум’я на житлові та інші будівлі.

Додатково до місця події було направлено ще 8 пожежних автоцистерн.

Фото: kh.dsns.gov.ua

На разі триває ліквідація пожежі. На місці події працює 9 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 50 чоловік особового складу ДСНС.

В ГУ ДСНС України у Харківській області повідомили, що о 15:15 пожежу було локалізовано, а о 15:29 повністю ліквідовано. На місці події працювало 10 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Приватні маєтки, житлові та інші будинки не постраждали. Причина виникнення пожежі на разі встановлюється. Рятівники уточнюють, що горів очерет на площі 5 гектарів.

Як раніше повідомляв Харків Times,в ніч з 16 на 17 липня в Харківській області згоріли три автомобілі. За однією з пожеж відкрито кримінальне провадження.