Суд залишив без змін запобіжні заходи двом підозрюваним у фейкових повідомленнях про замінування

Фото: atr.ua

Колегія суддів Харківського апеляційного суду відмовила в задоволенні апеляційних скарг прокурора та захисників на ухвали слідчого судді Київського районного суду міста Харкова про обрання запобіжних заходів двом підозрюваним у надсиланні неправдивих повідомлень з погрозами вчинити вибухи у місцях масового скупчення мешканців Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі суду.

В апеляційних скаргах прокурор висловлював незгоду в частині визначення застави судом першої інстанції, а захисники не погоджувались з обранням міри запобіжного заходу за клопотанням органу досудового розслідування, вважаючи підозри необґрунтованими.

Підозри органом досудового розслідування пред’явлені за частиною 2 статті 258 Кримінального кодексу (терористичний акт, вчинений повторно або за попередньою змовою групою осіб). Двоє киян підозрюються у тому, що вони протягом травня 2019 року через мережу Інтернет надсилали листи на електронні адреси поліції Харківщини з погрозами вчинення вибухів у місцях знаходження державних установ, торгівельних центрів та інших громадських закладах.

У прес-службі суду уточнили, що підозрювані внесли заставу післе обрання судом запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times , ухвалами слідчого судді Київського районного суду міста Харкова від 30 червня 2019 року двом підозрюваним було застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на період досудового розслідування – до 26 серпня 2019 року. Цими ж ухвалами слідчого судді обом підозрюваним визначено розмір застави – 1 440 750 грн. кожному.

Правоохоронці затримали підозрюваних 28 червня на базі відпочинку за 40 км від Києва.