КБ ім. Морозова сплатило 56,7 млн гривень за “воздух” – слідство

Фото: ukroboronprom.com.ua

Поліція розслідує сплату Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова приватній фірмі 56,7 млн. гривень за колісні редуктори, що так і не буди поставлені.

Про це Харків Times дізнався з ухвали Київського районного суду м. Харкова від 11 липня.

Суд розглянув клопотання слідчого про проведення судової товарознавчої експертизи у відповідному кримінальному провадженні.

В обґрунтування клопотання слідство зазначає, що протягом 2017-2018 років ТОВ “АМО1”, яке зареєстровано у Харкові, отримало від Державного Підприємства “Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова” 56,7 млн грн. за постачання товарів, в тому числі колісних редукторів та комплектуючих до них, які до теперішнього часу до підприємства не поставлені.

За даним фактом з жовтня 2018 року ведеться слідство за ч. 4 ст.191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах).

Суд ухвалив задовольнити клопотання слідчого про проведення експертизи.

Як повідомляв Харків Times, генеральний директор державного концерну “Укроборонпром” Павло Букін у лютому відсторонив від займаних посад директора ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. А. А. Морозова” Олексія Бабича і діректора ДП “Ізюмський приладобудівний завод” Сергія Філоненко.