“Укроборонпром” відсторонив від посад директорів КБ Морозова та Ізюмського приладобудівного

Фото: vpk.name

Генеральний директор державного концерну “Укроборонпром” Павло Букін відсторонив від займаних посад директора ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. А. А. Морозова” Олексія Бабича і діректораГП “Ізюмський приладобудівний завод” Сергія Філоненко.

“Таке рішення було прийнято Генеральним директором “Укроборонпрому” Павлом Букіним у зв‘язку із значним суспільним резонансом, що викликаний оприлюдненою у ЗМІ інформацією, та з метою забезпечення умов для проведення відповідного розслідування правоохоронними органами”, – повідомили у концерні.

Також в “Укроборонпромі” підкреслили, що концерн в рамках кримінальних проваджень “дає слідчим всю необхідну інформацію”.

“Наголошуємо, що ДК “Укроборонпром” у рамках порушених кримінальних проваджень надає слідчим усю необхідну інформацію. Керівництво Концерну зацікавлене, аби усі провадження розслідували якомога швидше, а посадові особи, причетні до зловживань, були покарані відповідно до Закону”, – йдеться у повідомленні концерну.

Нагадаємо, що команда журналістських розслідувань Bihus.Info (програма “Наші гроші”) оприлюднила фільм, в якому звинувачує сина першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря, а також Віталія Жукова й Андрія Рогозу в тому, що вони через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі за цінами, завищеними у три-чотири рази. Ігор Гладковський заявив, що вимагатиме спростування цієї інформації через суд.