Кандидат в депутати Куницький підтвердив, що має подвійне громадянство (відео)

Фото: kh.suspilne.media

Блогер Олександр Куницький, який балотується від партії “Слуга народу” по округу №169 у Харкові, сьогодні, 6 липня, підтвердив на зустрічі з виборцями у Харкові, що з 12 років є громадянином Ізраїлю.

Про це Харків Times дізнався з публікації UA: Харків.

“Я емігрував зі своїм батьком в 12 років до Ізраїлю. У 2002 році вступив на службу до армії Ізраїлю.Чим я дуже пишаюся. В 2005 році, після армії, я повернувся до України. Відтоді я проживаю на Україні”, – сказав Куницький.

Кандидат додав, що звернувся до посольства Ізраїлю із заявою про відмову від громадянства.

“З моменту подачі моєї заяви до ЦВК, я написав заяву до Генерального консульства Ізраїлю в Києві про відмову від ізраїльського громадянства”, – додав Куницький.

Під час зустрічі кандидат прокоментував і те, що його внесли до бази сайту “Миротворець”.

“Додати мене на сайт “Миротворець” – це найкращий піар для мене й найяскравіший кінець для цього сайту. Бо якщо я – сепаратист зі своєю діяльністю, тоді кожен може завтра там опинитися”, – сказав Куницький.

Як повідомляв Харків Times, вокалістка гурту КАZKA харків’янка Олександра Зарицька звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням розібратися в ситуації з громадянством іноземної держави кандидата в депутати від “Слуги народу” Олександра Куницького. Також закликає до цього президента відомий громадський діяч з Харкова Ірина Багалій.

Відеоблогер Олександр Куницький балотується в народні депутати по 169 мажоритарному округу Харкова від партії “Слуга народу”. 30 червня на засіданні Центральної виборчої комісії заявили про те, що отримали документи, що підтверджують перетин державного кордону України Олександром Куницьким за іноземним паспортом.

У мережі навіть з’явилися фотографії Куницького у військовій формі ЦАХАЛ (армія оборони Ізраїлю). Їх опублікували відразу два нардепа – Андрій Денисенко та Ігор Мосійчук. Крім цього, в YouTube в 2014 році було розміщено відео, в якому користувач Мережі спілкується з Олександром Куницьким. Блогер і говорить про те, що знаходиться в Ізраїлі та готується прийняти присягу в ЦАХАЛ.