Відома харків’янка просить Зеленського розібратися в ситуації з ізраїльським громадянством кандидата від “Слуги народу”

Фото: Iryna Bagalij / Facеbook

Відомий громадський діяч з Харкова Ірина Багалій звернулася до Президента України Володимира Зеленського з проханням розібратися в ситуації з наявністю громадянства іноземної держави у кандидата в депутати Олександра Куницького, який балотується від партії “Слуга народу” по 169-у округу Харкова.

Про це Харків Times дізнався з відеозвернення, яке Багалій опублікувала на своїй сторінці в Facebook.

“Мене звати Ірина Багалій. Я – лікар-психіатр, кандидат медичних наук. Також я є громадською активісткою – координаторкою екологічної організації “Зелений фронт“. Наша родина більше 100 років живе в Харкові. У центрі міста, в Київському районі, який зараз став відомим усій Україні як 169-й виборчий округ. Відомий він скандально, тому що на нашому окрузі, з’ясувалося, що від партії “Слуга народу“ балотується Куницький, у якого знайшовся ізраїльський паспорт. З яким він активно їздить до Росії, перетинає український кордон. Я звертаюся до президента Зеленського та до штабу партії “Слуга народу“ з проханням розібратися у цій ситуації. І з’ясувати, як так сталося, що за округом балотується людина з ізраїльським громадянством, якщо воно у нього справді є. Надати пояснення українському народові та вжити заходів. Я вважаю, що балотуватися до українського парламента має право лише людина з українським громадянством. Тільки громадянин України буде повноцінно захищати інтереси своїх виборців”, – каже Багалій.

Ірина Багалій – правнучка колишнього мера Харкова, історика, філософа і громадського діяча, ректора Харківського університету в 1905-1910 роках, одного із засновників Української Академії Наук, академіка Дмитра Багалія.

Як повідомляв Харків Times, вокалістка гурту КАZKA харків’янка Олександра Зарицька звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням розібратися в ситуації з громадянством іноземної держави кандидата в депутати від “Слуги народу” Олександра Куницького.

Відеоблогер Олександр Куницький балотується в народні депутати по 169 мажоритарному округу Харкова від партії “Слуга народу”. 30 червня на засіданні Центральної виборчої комісії заявили про те, що отримали документи, що підтверджують перетин державного кордону України Олександром Куницьким за іноземним паспортом.

У мережі навіть з’явилися фотографії Куницького у військовій формі ЦАХАЛ (армія оборони Ізраїлю). Їх опублікували відразу два нардепа – Андрій Денисенко та Ігор Мосійчук. Крім цього, в YouTube в 2014 році було розміщено відео, в якому користувач Мережі спілкується з Олександром Куницьким. Блогер і говорить про те, що знаходиться в Ізраїлі та готується прийняти присягу в ЦАХАЛ.