Житель Куп’янська замінував ювелірну крамницю

На Харківщині поліцейські затримали жителя райцентру за неправдиве повідомлення про замінування ювелірної крамниці.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Відділу комунікації поліції Харківської області.

Під час скоєння кримінального правопорушення чоловік знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Затриманий зізнався у скоєному та надав слідству відповідні свідчення. Подія сталася 8 червня у місті Куп’янськ Харківської області. Близько 14:00 до оператора служби “102” надійшло повідомлення від чоловіка, який заявив про замінування ювелірного магазину.

На місці події працювали співробітники слідчо-оперативної групи та фахівці вибухотехнічного управління обласного главку поліції. Вони оглянули двоповерхову будівлю магазину і прилеглу територію загальною площею 700 кв. метрів та евакуювали 7 осіб – продавців, охоронника та відвідувачів крамниці.

Жодних вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин поліцейські не виявили. Вказаний факт слідчі кваліфікували за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів працівники Куп’янського відділу поліції викрили у скоєнні даного злочину 34-річного місцевого жителя.

Встановлено, що даний громадянин, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з мобільного телефону своєї знайомої повідомив поліції неправдиву інформацію про замінування ювелірного магазину.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Йому загрожує до 6 років тюремного ув’язнення.

Як повідомляв раніше Харків Times, 27 червня, у Харкові замінували п’ять готелів, аеропорт, вокзал і вуз.