Екс-директора підприємства підозрюють в розтраті врожаю соняшнику вартістю майже 300 тисяч гривень

Фото: ldaily.ua

Валківський відділ Дергачівської місцевої прокуратури затвердив підозру колишньому виконувачу обов’язків директора державного сільгосппідприємства в розтраті врожаю соняшнику вартістю майже 300 тисяч гривень і службовій підробці (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це ХарківTimes повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, на баланcі підприємства перебувало кілька полів засіяних соняшниками. Виконуючий обов’язки директора підприємства знав, що на одному з них зійшла тільки частина рослин. На ділянці площею 65 га врожайними виявилися 37 га. Підозрюваний незаконно скосив соняшники, а потім зібрав псевдокомісію, яка повинна була підтвердити нерентабельність поля.

Члени цієї комісії навіть не мали спеціалізованої освіти, тому в.о. керівника з легкістю ввів їх в оману. Чоловік показав їм тільки ту частину поля, на якій рослини були недорозвиненими. Таким чином комісія прийшла до висновку, що збір врожаю на всьому полі є економічно необґрунтованим, а соняшник необхідно списати. Підозрюваний вніс в службові документи неправдиві відомості та надав сфальсифікований документ на підпис членам комісії.

Протиправними діями аграрія державі завдано збитків на суму майже 300 тисяч гривень.

Наразі досудове розслідування триває. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, в Дергачах фермера засудять за вимагання. Обвинувачений запідозрив місцевого жителя у крадіжці врожаю кукурудзи. Разом з двома спільниками він вимагав у потенційного злочинця 30 тисяч гривень за нібито вкрадену кукурудзу.