Як в Харкові футбольну академію “Інтера” відкривали (фото)

Фото: inter.it

15 червня e Харкові представники ФК “Інтер” (Мілан) відкрили в Харкові нову футбольну академію “Inter Academy Ukraine Arsenal City”. У церемонії відкриття взяв участь екс-воротар клубу Франческо Тольдо, який виступав за «Інтер» з 2001 по 2010 роки, п’ять разів виграв чемпіонство Серії А, а також один раз Лігу чемпіонів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби клубу.

Франческо Тольдо зазначив, що академію відкрили на базі харківського ФК “Арсенал”.

«Грати в футбол – мрія кожної дитини, і завдяки спортивним цінностям у них також є можливість розвиватися в загальнолюдському плані. Завдяки Inter Academy і здібностям її тренерів все це може статися. Я щасливий, що дитячі мрії можуть стати реальністю», – сказав Франческо Тольдо.

Фото: inter.it

У церемонії відкриття близько 60 молодих людей у ​​віці від 8 до 15 років взяли участь у заходах на поле і більше 140 на трибунах.

Фото: inter.it

У перші дні проекту в Харкові працюватимуть два іноземних тренера, які займуться навчанням місцевих наставників. Це старший технічний директор Альдо Монтінаро і тренер Inter Academy Сиди Отман Ель-Джаухарі, який залишиться в Україні в якості першого постійного тренера.

Фото: inter.it

“Інтер” планує адаптувати клубні напрацювання до місцевого середовища, при цьому, не тільки технічні, але і етичні стандарти італійського футболу.

Фото: inter.it
Фото: inter.it