Харків оголосив два тендери на 55 мільйонів євро на закупівлю електротранспорту

Фото: AllTransUA/ Facebook

14 червня комунальні підприємства “Тролейбусне депо № 3” і “Харківський метрополітен” оголосили тендери загальною вартістю 55 мілйонів евро на закупівлю тролейбусів і вагонів метро. Новий електротранспорт куплять за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на AllTransUA.

Тендер на закупівлю тролейбусів для КП “Тролейбусне депо № 3” передбачає бюджет в 10 мільйонів євро, за який учасникам пропонується поставити:

– Поодинокі тролейбуси з довжиною не більше 13,5 метрів, для 105 (± 5%) пасажирів з яких сидячих – 30 (± 10%).
– Двосекційні тролейбуси з довжиною не більше 18,75 м, для 175 (± 5%) пасажирів, з яких сидячих – 45 (± 10%)

Співвідношення між поодинокими і двосекційними тролейбусами має бути 1 до 3 (тобто 75% кількості повинні бути поодинокими, 25% – двосекційними).

Очікується, що контракт буде реалізований з вересня 2019 по жовтень 2020. Термін поставки – 56 тижнів після отримання авансу.

Вартість тендеру на закупівлю вагонів метро становить 45 мільйонів євро.

Термін поставки – 150 тижнів після отримання авансового платежу.

Учасник повинен мати успішний досвід виконання аналогічних поставок поїздів метро з аналогічними моделями в кількості не менше 75 вагонів метро за останні 3 роки. Загальний досвід виготовлення вагонів метрополітену повинен становити не менше 10 років.

Як повідомляв Харків Times, Луцький автоскладальний завод корпорації «Богдан» переміг у тендері на поставку Харкову 57-ми 12-метрових тролейбусів моделі Т70117. Поставка тролейбусів здійснюється у рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні», який фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку.