У Харківській області зареєстрований перший самовисуванець

Центральна виборча комісія зареєструвала першого кандидата у народні депутати України з Харківської області, який балотується по одномандатному виборчому округу в порядку самовисування. В окрузі № 174 має намір обиратися Олексій Тесаловський.

Про це ХарківTimes стало відомо з повідомлення ЦВК.

Одномандатний виборчий округ № 174 включає в себе частину Новобаварського та Холодногірский район. У межах округу знаходяться дві великі залізничні станції – “Харків-Пасажирський” та Харків-Сортувальний “, управління Південної залізниці та Харківського метрополітену, на території округу понад 60 промислових підприємств. Починаючи з 2002 року серед “мажоритарників” в окрузі незмінно з великим відривом перемагає глава концерну АВЕК Олександр Фельдман.

Олексій Тесаловський – власник ТОВ “Будівельна компанія “Фортеця”, що знаходиться на території округу. Закінчивши у 1999 році Харківський державний технічний університет будівництва та архітектури, Тесаловський працював у цій сфері як менеджер будівельних проектів, в тому числі у 2001-2002 роках обіймав посаду головного спеціаліста в Управлінні житлово-комунального господарства Харківської обласної державної адміністрації.

Як повідомляв Харків Times, 21 травня новообраний шостий президент України Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів на 21 липня 2019 року.