Антимонопольний комітет оштрафував автозаправки

Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України побачило порушення законодавства у діях низки операторів ринку роздрібної реалізації скрапленого газу в якості моторного пального, що діють у Харківській області.

Про це Харків Times повідомили у тервідділенні АМКУ області.

Розглянувши справу про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, фахівці тервідділення АМКУ встановили, що в лютому-березні 2015 року ціла низка підприємств подібним чином узгоджено підвищувала роздрібні ціни на скраплений газ за рахунок збільшення торговельних надбавок. Відповідно до частини 3 статті 6 і пункту 1 ст. 50 Закону України “Про захист економічної конкуренції” такі дії є порушенням законодавства, будучи “антиконкурентними узгодженими діями”. При цьому ситуація на ринку в той період не показувала об’єктивних причин для подібних дій.

Рішенням тервідділення АМКУ 21 підприємство оштрафовано згідно чинного законодавства.

Як повідомляв Харків Times, у березні тервідділення Антимонопольного комітету України у Харківській області оштрафувало компанії ТОВ “Он-Він.Ін” і ТОВ “Скай Лайн Плюс” за змову на торгах “Харківміськліфту”.