Стала відома причина отруєння в дитячому садку на Салтівці

Фото: http://kh-consumer.gov.ua

Через тиждень після отруєння вихованців харківського дитсадка трьох виписали додому, ще одна дитина продовжує лікування.

Про це повідомило ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

21 травня у яслах-садку № 58 у Харкові четверо дітей захворіли на гострі кишкові інфекції. Всі захворілі діти були госпіталізовані до Обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні.

«Станом на 28.05.2019 три дитини виписані із інфекційної лікарні, одна дитина продовжує стаціонарне лікування»,- повідомляє ГУ Держпродспоживслужби.

Службою проведено епідеміологічне розслідування та позапланова перевірка закладу стосовно додержання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами та дотримання вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів.

Під час обстеження закладу виявлені порушення вимог санітарного законодавства та законодавства в сфері безпечності харчових продуктів стосовно організації харчування дітей, умов зберігання харчових продуктів, технології приготування страв, своєчасного медичного огляду працівників закладу тощо.

В зв’язку з виявленими порушеннями керівнику закладу видано приписи про усунення порушень санітарного законодавства та законодавства в сфері безпечності харчових продуктів, розпочато адміністративне провадження за фактом виявлення порушення санітарних норм.

Матеріали направлені до Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Проведення протиепідемічних заходів триває.

Як раніше писав Харків Times, з дитсадку на Салтівці з отруєнням госпіталізовано чотири дитини.