Бив шваброю і палицею, а після смерті прикладав до тіла гарячу праску – в Харкові засудили вбивцю

Фото: sputnik-abkhazia.info

Московський районний суд визнав винним 28-річного харків’янина у вбивстві свого дядька (ч. 1 ст. 115 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Засуджений проживав зі своїм родичем в одній квартирі. Племінник зловживав наркотиками і алкоголем. і через це чоловіки часто сварилися.

В день трагедії між ними знову виник конфлікт. Племінник, який знаходився в стані наркотичного і алкогольного сп’яніння, накинувся на 53-річного дядька з кулаками. Він кілька разів ударив родича в обличчя, після чого схопив держак від швабри і бив їм чоловіка, поки не зламав «знаряддя».

Під силою ударів потерпілий впав на диван. Тоді зловмисник знайшов шматок пластикової палиці і став наносити дядькові численні удари по голові. Зупинився злодій тільки після того, як жертва перестала подавати ознаки життя.

Щоб переконатися, що дядько помер, засуджений включив праску і прикладав її до різних частин тіла загиблого.

Після скоєного вбивця зателефонував батькові і повідомив про скоєне. Чоловік одразу ж викликав на місце події міліцію.

Суд засудив вбивцю до 8,5 років позбавлення волі. Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, на Харківщині грабіжник з топором напав на 82-річну жінку. 12 березня близько 16:00 зловмисник проник до будинку потерпілої з метою скоєння крадіжки. Пенсіонерка перебувала в будинку і помітила чоловіка. Між ними виникла сварка, під час якої зловмисник кілька разів ударив потерпілу сокирою.