Цивільна дружина Кернеса володіє елітним автопарком і нерухомістю і любить відпочивати в Альпах – ЗМІ

Фото: MyKharkov.info

У деклараціях Харківського міського голови Геннадія Кернеса зазначено, що у нього немає ні будинку, ні квартири. Мер Харкова декларує, що орендує у пенсіонера кімнату площею 7 квадратних метрів. Зате цивільної дружини Харківського градоначальника Оксані Гайсинської належить квартира площею 150 кв. м поруч з урядовим кварталом Києва, на вулиці Шовковичній. Вона купила її в 2015 році. Ринкова вартість – приблизно 250 млн грн.

Про це йдеться в розслідуванні проекту Bihus.Info.

За інформацією видання, Гайсинська володіє автопарком автомобілів. Серед них: Bentley Brooklands, Rolls-Royce Ghost, BMW X-6, Audi A8. Їх загальна вартість на момент покупки становила близько 700 тисяч доларів.

Відпочиває сім’я Харківського мера на фешенебельних курортах. У 2014 році – на Мальдівах. За підрахунками журналістів, тижневий відпочинок на двох в готелі на Мальдівах коштував півмільйона гривень. Станом на 2014 рік – це п’ять річних зарплат Кернеса.

У 2015 році Оксана Гайсинська відпочивала на острові Фрегат на Сейшелах. Журнал The New Times назвав пляжі цього острова одними з кращих в світі.

“Якби готелі оцінювалася не за п’ятизірковою, а, наприклад, за десятизірковю шкалою, то цей готель отримав би 12 зірок. В готелі 16 вілл, 14 з яких розташовані на скелях острова. На 40 гостей – 100 осіб висококласного обслуговуючого персоналу”, – розповів журналіст проекту.

Тиждень відпочинку на цьому острові коштує півтора мільйона гривень.

Найчастіше сім’я Кернеса відпочиває в італійських Альпах. Мінімум 4 рази, починаючи з 2014 року, вони відпочивали в готелі “Палас Мірано” в невеликому італійському місті Мірано.

У цьому готелі також знаходиться клініка одного з найвідоміших дієтологів Андрія Шено, клієнтами якого були принци Катару, принцеса Монако, співак Лучано Паваротті.

Тиждень проживання в люкс-номері готелю “Палас Мірано” коштує 5 тисяч євро. Окремо оплачується програма з оздоровлення, її вартість становить 3 тисячі євро.

За висновками журналістів, забезпечити розкішне життя сім’я Кернеса змогла за рахунок приватизації більшості прибуткових сфер Харкова – від доріг до ринків.

На Оксану Гайсинської перереєстровано велику частину старих бізнесів Кернеса: медіа та компанії, які займаються нерухомістю. Наприклад, компанія Гайсинської Рівлад володіє торговою площею в Харкові. Ця земля передавалася в оренду цивільній дружині Кернеса від міста, в тому числі, під час мерства Кернеса. Потім ділянку приватизували через суд.

З 2015 року Кернес отримав прибуток від задекларованої ним компанії Фінекс-капітал в розмірі 60 млн грн. Засновником компанії значиться Ігор Когут – бізнес-партнер сина Геннадія Кернеса Данила Привалова, вказують журналісти.

Як раніше писав Харків Times, Кернес і Труханов домовилися про створення спільної партії.