Грановський назвав помилки і досягнення за час роботи у Верховній Раді

Народний депутат України Олександр Грановський озвучив ключові помилки, які, на його погляд, він зробив за час роботи в Парламенті. Головним чином він звернув увагу на проблеми в комунікації з суспільством. Думку про роботу каденції VIII скликання Верховної Ради народний обранець висловив в інтерв’ю сайту “Цензор.НЕТ”.

Серед помилок Олександр Грановський звернув увагу на проблеми в побудові комунікації. “Ми не навчилися спілкуватися з суспільством, і все те хороше, що ми робили, нашими опонентами розмазувалося по тарілці дуже вміло, професійно і швидко. А ми ніколи не знаходили можливості відповідати тією  ж картою. Часто не було навіть спікерів, які могли донести нашу позицію. А я особисто не приділяв часу побудови діалогу з громадянським суспільством, з активістами. І оскільки всередині команди у мене з’явилися якісь злостивці або люди, яким здавалося, що вони зі мною в чомусь конкурують, або яким вигідно було фокус уваги преси перенаправити на мене, я цьому тривалий час не приділяв уваги. Я уявляв себе коректною, справедливою людиною, а виявилося, перетворився для багатьох у негативний мем. У якогось куратора якихось схем, що абсолютно ніколи не відповідало дійсності”, – говорить депутат.

Відповідаючи на питання журналіста про зворотне – про досягнення, – Грановський назвав командну роботу в Парламенті. “З досягнень, думаю, моя участь у парламентській команді і в президентській команді. Думаю, що я зробив команду тільки сильніше. До нас можна ставитися по-різному, але до нас точно не ставилися, як до клоунів, ніхто нас не вважав ганчірками, людьми, які кидають слова на вітер. Думаю, що це хороша заслуга “, – коментує Олександр Грановський.

Про команду депутат говорив в інтерв’ю двічі. Він також зазначив, що не завжди був згоден з голосуваннями парламентської більшості. Однак робота в коаліції передбачала злагоджену модель взаємин. “Для мене ці 5 років були досить складними, я вважаю, що багато зробив для команди, і не був помічений в прояві якихось потойбічних симпатій або інтересів. За ці 5 років були парламентські голосування, з якими я не був згоден, але щиро вважав, що оскільки я член команди, я не можу вести себе інакше, хоча в душі був не згоден “, – додав Грановський.

Вже на наступних виборах до Верховної Ради, які відбудуться восени 2019 року, депутат планує балотуватися як самостійна фігура. “Я прийняв для себе рішення йти в Парламент за мажоритарним округом. Мені потрібна незалежність, автономність. Це, напевно, дорого коштує. Я вважаю, що прикриватися кимось і чимось не варто, кожен повинен відповідати за себе. Чим більше впливу в політиці у тебе є, тим більше самостійності слід проявляти “, – заявив Олександр Грановський.