Захист Дронова оскаржив закриття справи проти експертів інституту імені Бокаріуса

Фото: ХарківTimes

Захист Геннадія Дронова, засудженого на десять років позбавлення волі за смертельне ДТП в центрі Харкова 18 жовтня 2017 року, оскаржив постанову слідчого про закриття провадження проти працівників НДІ судових експертиз ім. Бокаріуса (Харків).

Про це розповів помічник адвоката Дронова Сергія Перепелиці – Олександр Тацій, повідомляє Укрінформ.

За словами Тація, засідання суду з розгляду скарги на закриття кримінального провадження стосовно експертів було заплановано на 16 травня.

“Дійсно, сьогодні (16 травня – прим. Ред) відбулося судове засідання з приводу оскарження постанови слідчого про закриття кримінального провадження щодо експертів НДІ ім. Бокаріуса. Однак на судове засідання слідчий не з’явився, матеріали кримінального провадження не надав”, – розповів Тацій .

І додав, що точна дата засідання буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, аварія сталася 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова у центрі Харкова. Як встановили слідчі, Олена Зайцева за кермом Lexus рухалася вгору вулицею Сумською та проігнорувала червоний сигнал світлофора. У той же час автомобіль Volkswagen Touareg, за кермом якого перебував Геннадій Дронов, почав рух на жовтий з боку Бурсацького спуску й на перехресті в’їхав у машину дівчини. Lexus Зайцевої вилетів на тротуар та збив людей, які стояли там.

П’ятеро людей у віці від 19 до 46 років загинули на місці. Шестеро – отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла у лікарні. В ході слухання справи Зайцева вину визнала, Дронов – не визнав. Звинувачення просило для обох обвинувачених максимальний термін ув’язнення, установлений відповідною статтею – 10 років.

26 лютого Київський райсуд Харкова засудив Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі. Суд також заборонив їм керувати транспортними засобами протягом 3 років і задовольнив в повному обсязі цивільні позови потерпілих.

1 квітня 2019 року кримінальна справа за обвинуваченням Олени Зайцевої та Генадія Дронова надійшла в провадження Харківського апеляційного суду.

Захист Дронова через суд добився того, щоб проти експертів інституту імені Бокаріуса, які, зокрема, не змогли визначити, з якою швидкістю їхав Lexus Зайцевої, було відкрито кримінальне провадження.

Холодногорській відділ поліції відкрив кримінальне провадження щодо експертів ХНДІСЕ імені Бокаріуса за ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу). За рішенням суду відповідна інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань 2 квітня. 26 квітня провадження закрито за відсутністю складу злочину.