На Харківщині підірвали банкомат (фото і відео)

Фото:hk.npu.gov.ua

10 травня, близько 2:00 в селищі Слобожанське Зміївського району невідомі підірвали банкомат, який знаходився біля входу в будівлю колишньої пожежної частини.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що всередині банкомату стався вибух саморобного вибухового пристрою, об’єднаного з детонатором типу УЗРГМ. Пристрій був приведений в дію дистанційно з використанням велосипедного троса.

В результаті події ніхто з громадян не постраждав. Сума збитку, нанесеного банківській установі, встановлюється.

Фото:hk.npu.gov.ua

Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. За скоєння даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Фото:hk.npu.gov.ua

Це вже не перший випадок, коли зловмисники підривають банкомат, привівши в дію вибухівку за допомогою велосипедного троса. Подібним чином діяли зловмисники, які в ніч з 7 на 8 квітня в Харкові на вулиці Валдайській підірвали банкомат і викрали гроші.

Як повідомляв Харків Times, в ніч на 22 лютого в Харкові пограбували 2 банкомати. Спочатку, о 3:14, на проспекті Перемоги невідомі підірвали банкомат і забрали касети. В 3:26 троє чоловіків в масках на вулиці Врубеля підірвали ще один банкомат і забрали гроші в мішку.