Суд заарештував підозрюваного в пораненні поліцейського на проспекті Перемоги.

Фото: Сергей Бобок / ХарківTimes

Дзержинський районний суд Харкова 8 травня обрав для 41-річного таксиста Олексія Безрука, підозрюваного в заподіянні численних поранень з пістолета Флобера 35-річному майору поліції Євгену Лободі, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це сказано в постанові суду, яке оголосила суддя Людмила Рибальченко, повідомив кореспондент Харків Times.

Суд постановив взяти під варту підозрюваного до 4 липня і не встановив для нього можливості внесення застави. Своїм рішенням суд задовольнив клопотання обвинувачення. Адвокат підозрюваного Максад Бегенчев просив суд призначити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Родичі поліцейського, що знаходилися в залі суду, зустріли це рішення оплесками.

Безруку пред’явлено підозру за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Подробиці судового процесу читайте в Харків Times пізніше.

Як повідомляв Харків Times, 6 травня близько 8:00 працівник спецпідрозділу поліції, який був не на службі, отримав шість вогнепальних поранень. У чоловіка стріляли з револьвера під патрон Флобера – гумовими кулями, з близької відстані.

Правоохоронці в той же день встановили особу стрілка і затримали його. На наступний день повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), Покарання за цією статтею передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Підозрюваний відмовився від первісної версії конфлікту. Раніше він запевняв, що почав стріляти тому, що поліцейський хотів викрасти його автомобіль.