Buta Airways відкрила регулярні авіарейси Харків-Баку (доповнено)

Фото: Kharkiv Airport / Facеbook

Урочисте відкриття прямих рейсів авіакомпанії Buta Airways в столицю Азербайджану – Баку відбулося сьогодні, 3 травня.

Про це повідомив аеропорт Харків.

Embraer 190 виконав перший регулярний рейс з Баку до Харкова з повним завантаженням – на борту були зайняті всі 106 місць, повідомляє avianews.com.

У зворотному напрямку з Харкова в Баку вилетіли 82 пасажири.

Buta Airways буде виконувати рейси Харків-Баку з частотою два рази на тиждень – по вівторках і п’ятницях. Мінімальна ціна авіаквитка в один бік починається від $30. У цю вартість включено перевезення тільки невеликої ручної поклажі з габаритами до 35х30х10 см, верхнього одягу, парасолі, матеріалів для читання в польоті, букета квітів, дитячого харчування і дитячої коляски або люльки, милиць або тростини. Сендвічі та вода в польоті надаються безкоштовно всім пасажирам. Перевезення ручної поклажі більшого розміру з габаритами до 110 см за сумою трьох вимірів коштує $30 в одну сторону.

“Баку входить в ТОП-3 напрямків серед харків’ян, по яких не виконувалися рейси. Більше 10 тис. пасажирів на рік літають між Баку і Харковом, але з пересадками в Києві, Стамбулі, Мінську та інших містах. І ось нарешті в нашому аеропорту приземлився літак Buta Airways. Зараз компанія виконує два рейси на тиждень. Але я впевнений, перельоти будуть виконуватися три, чотири рази на тиждень і в найближчому часі наблизяться до щоденного графіку “, – прокоментував запуск рейсів комерційний директор керуючої аеропортом Харків компанії “Нью Системз АМ” Владислав Ільїн.