Підозрюваний у підриві легковика пояснює свій вчинок “дурним жартом” (фото)

Фото: Сергей Бобок / ХарківTimes

Жовтневий районний суд 29 квітня обрав для 33-річного підозрюваного у підриві легковика К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб, не надавши йому можливість внесення застави.

Відповідне рішення оголосив у судовому засіданні слідчий суддя Володимир Макаров.

Своїм рішенням суд повністю задовольнив клопотання прокуратури. Адвокат Лілія Щербина просила суд про цілодобовий домашній арешт.

К. намагається весь час закривати своє обличчя від камер, каже – соромно. Свою провину він визнає, але, як каже адвокат “з дещо іншою кваліфікацією”. Підозрюваний зареєстрований у будинку по вул. Старогригорівській, быля якого стався вибух. В цьому будинку проживають його батьки, а сам він постійно буває в ньому, хоча живе разом з дружиною та двома малолітніми дітьми у її квартирі за іншою адресою. Офіційно ніде не працює, але, за словами адвоката та друзів, займається ремонтом автівок.

К. каже, що 27 квітня приїхав до батьків, але ті самі поїхали до іншого міста у гості. Наступного дня К. з сім’єю, провівши ранок у будинку, пішли у гості до сусідів. Години за три вони повернулися на своє подвір’я, К. намагався визвати таксі, але розбив телефон. Раптом він побачив автомобіль Toyota Corolla, що проїжджав повз його подвір’я. “Спрятана там була петарда, яка гранатою називається, під бетонною плитою. Я випадково її підібрав, не знаю чого, навіщо, і пішов назустріч до машини. Машина зупинилася. Я на пальцях тримав гранату. І у салон протягнув. Я не знав, що вона справжня навіть. Не уявляв, що справжня зброя. І запропонував – дурний жарт – “придбати не бажаєш”? Я дурницю зробив таку, сам не очікував, що таке буде. Чесно, винний сильно. Шкодую дуже”, – сказав К у судовому засіданні.

Прокурор у справі Дмитро Караченцев розповів журналістам, що поранений водій легковика – таксист. Він їхав на виклик, але до кого саме і чому опинився на місті вибуху – поки невідомо: на момент суду потерпілий був ще у важкому стані, і слідчі не мали змоги його опросити. Чоловіка доставили до лікарні з частковою ампутацією обох ніг, рваною раною плеча та у стані травматичного шоку. Підозрюваний підчас інциденту знаходився у нетверезому стані. Тип вибухового пристрою зараз встановлюють експерти, якоїсь іншої зброї або вибухових пристроїв у підозрюваного не знайшли. Звідки той взяв гранату – буде встановлювати слідство.

Як повідомляв раніше Харків Times, чоловік 28 квітня кинув гранату у вікно автомобіля Toyota на вулиці Старогригорівській.

Від вибуху постраждав 45-річний водій автомобіля, житель міста Зміїв Харківської області. У важкому неконтактному стані його доставлено в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної допомоги.

Лікарі ампутували ноги потерпілому від вибуху гранати водієві.