Прокуратура підозрює оцінювача товарної біржі в махінаціях під час продажу комунальної бази відпочинку

Фото: khar.gp.gov.ua

Харківська місцева прокуратура № 2 повідомила про підозру директору товарної біржі у заниженні реальної вартості бази відпочинку”Міськелектротранс” на березі водосховища у Старому Салтові.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

37-річній жінці інкримінується службове підроблення, а також зловживання своїми повноваженнями оцінювачем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 365-2 Кримінального кодексу).

Рекреаційний комплекс призначався для оздоровлення працівників комунального підприємства та перебував у власності територіальної громади Харкова. У лютому 2016 року міськрада передала комплекс з понад 60 будиночків в оренду приватній фірмі. За півроку чиновники вирішили продати базу відпочинку орендарю. За майно ТОВ заплатило трохи більше 2,5 млн. грн. разом з ПДВ.

“За даними слідства, оцінювач значно занизила вартість рекреаційного комплексу. Так, на момент передання майна в оренду воно оцінювалося в 3,9 млн. грн., а при продажу оцінка без ПДВ склала трохи більше 2 млн. грн. У той же час, за висновками експертів, ринкова вартість бази на момент приватизації становила 5,8 млн. грн. Тобто реальну ціну комплексу свідомо занизили майже утричі”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Неправдиві відомості підозрювана внесла до звіту про оцінку майна. В подальшому документ передали до профільного управління Харківської міської ради для підтвердження вартості нерухомості при продажу.

Наразі досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Окрім того, прокуратура звернулася до суду з позовом щодо визнання незаконним рішення про приватизацію бази відпочинку, а також визнання недійсним договору купівлі-продажу. Наразі ця справа перебуває в стадії апеляційного оскарження.