Шостий день мінування в Харкові: повідомлення знову виявилися неправдивими

Фото: hk.npu.gov.ua

Повідомлення про замінування 5 готелів та гімназії, що надійшли до правоохоронців, согодні, 26 квітня, виявилися неправдивими.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції області.

Поліцейські провели ретельний огляд шести зазначених об’єктів. В ході перевірки фахівці оглянули 17700 кв. метрів приміщень та прилеглої території, евакуювали 660 громадян. Жодних вибухових речовин не виявлено.

Вирішується питання щодо кваліфікації події за Кримінальним кодексом України.

Фото: hk.npu.gov.ua

Нагадаємо, повідомлення про вибухівку в готелях на вулицях Кравцова,8, Плеханівська, 8, Полтавський шлях, 190/1, Гідропаркова, 23 «А», проспекті Гагаріна, 201 «Б» та у гімназії на вулиці Тарасівській надійшли до поліції 26 квітня близько 09:40. За адресам виїхали працівники слідчо-оперативних груп територіальних відділів поліції та фахівці вибухотехнічного управління. Вони провели евакуацію людей та обстежили приміщення.

Фото: hk.npu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, шостий день поспіль у поліцію Харкова надходять повідомлення про мінування різних об’єктів – шкіл, вузів, адміністрацій районів, торгово-розважальних центрів та ін. Перші мінування почалися з дня виборів, 21 квітня. Тільки з 21 по 24 квітня поліція отримала і перевірила 40 повідомлень про мінування, жодне з них не підтвердилося.

25 квітня новий начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко заявив, що має намір залучити підрозділ кіберполіції до розслідування справ за фактами неправдивих повідомлень про замінування різних об’єктів в регіоні.