Заступник директора збиткового КП “Салтівське трамвайне депо” купила Audi

Фото: х1.com.ua

Заступник директора з юридичних питань комунального підприємства “Салтівського трамвайного депо” Альона Мухіна купила Audi А 8.

Про це стало відомо з декларації Мухіної, яку вона подала до НАЗК 23 квітня. У документі вона повідомила, що за машину заплатила 200 тисяч гривень. У щорічній декларації комунальниця вказала, що за 2018 рік заробила 209 тисяч 235 гривень. Крім цього вона задекларувала 100 тисяч гривень страхових виплат.

В автопарку Мухіної – це вже другий автомобіль. У щорічній декларації вона вказала, що володіє BMW 735i. Також заступник директора з юридичних питань задекларувала 59 тисяч 200 доларів готівкою і рахунок в банку, на якому зберігає 9 тисяч 847 гривень.

КП “Салтівське трамвайне депо” 2018 рік закінчило зі збитками в розмірі 45,6 мільйонів гривень. Загальні збитки в 2018 році метрополітену, трамвайних та тролейбусних депо, склали 275 мільйонів гривень. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр з посиланням на дані веб-порталу відкритих даних Харкова.

Збитки міських електротранспортних підприємств стали підставою для чергового підвищення тарифів на проїзд в Харкові.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи вступають в силу з 7 лютого.

Тарифи, що діяли до цього рішення, протрималися менше року. Минулого разу міськвиконком підвищив вартість проїзду з 29 квітня 2018 року: в метро – на 25%, або на 1 гривню до 5 гривень, і в міських трамваях і тролейбусах – на 33%, або на 1 гривню до 4 гривень. Перед цим тарифи на проїзд в міському електротранспорті Харкова підвищували в березні 2017 року.

15 лютого представники Харківського антикорупційного центру Дмитро Булах та Ігор Черняк звернулися до суду з позовами про визнання недійсними рішень про підвищення вартості проїзду в міському електротранспорті.

Окружний адміністративний суд 19 лютого припинив дію рішень виконавчого комітету Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд в метрополітені та наземному електротранспорті. Інтереси підприємств наземного електротранспорту у суді представляла замдиректора з юридичних питань Альона Мухіна.