У Харкові посадять 2 мільйонів квітів (фото)

Фото: city.kharkov.ua

На сьогодні в місті вже висаджено близько 30 тис. квітів. 23 квітня, робочі СКП «Харківзеленбуд» приступили до оформлення чотирьох клумб навколо пам’ятника Тарасу Шевченку.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Висаджування різних квітів почалося в парках, скверах і на меморіалах Харкова. Зокрема, сьогодні, 23 квітня, робочі СКП «Харківзеленбуд» приступили до оформлення чотирьох клумб навколо пам’ятника Тарасу Шевченку.

Фото: city.kharkov.ua

Як повідомила начальник виробничої дільниці СКП «Харківзеленбуд» Юлія Захарченко, біля підніжжя монумента вже давно посадили віолу, а тепер на секторах навколо пам’ятника з’являться альтернантера і червона петунія. З приблизно 9 тис. квітів створять тематичні малюнки – швидше за все гілки рослин. Завершити роботи планується протягом тижня, після чого почнуть оформлення квітника на алеї за пам’ятником, де посадять петунії, тагетис та ахирантес. Крім того, в саду Шевченка розпускаються червоні і жовті тюльпани, які ще місяць-півтора радуватимуть харків’ян і гостей міста.

Завтра комунальники почнуть висадку квітів на пр. Незалежності, біля пам’ятника засновникам Харкова. Там посадять зелений і червоний колеус, петунії та тагетис, всього – 20-30 тис. рослин.

Начальник виробничої дільниці зазначила, що всі ці квіти вимагають уваги та догляду. У спекотні дні їх поливають щодня, а при нормальній температурі – через день-два.

Фото: city.kharkov.ua

Як повідомив заступник директора СКП «Харківзеленбуд» Андрій Дронь, сьогодні в місті вже висаджено близько 30 тис. квітів. Озеленювачі прикрашають пам’ятники ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, меморіали загиблим у Другій світовій війні, а також центральні магістралі та вулиці міста, зокрема – пр. Гагаріна. Всього в Харкові планують посадити близько 2 млн квітів.