Поліція перевірила інформацію про замінування 7 адміністрацій районів у Харкові (доповнено)

В ході обстеження жодних вибухових пристроїв або небезпечних  речовин правоохоронці не виявили.

Про це UA: Харків розповіла Оксана Калмикова, речниця поліції Харківщини.

Калмикова каже: “Інформація про ймовірність вибухів у будівлях надходила на електронну пошту адміністрацій протягом дня. Перше таке повідомлення поліція отримала о 14:00. У ньому йшлось про ймовірність вибуху в приміщенні адміністрації Основ’янського району. З інтервалом не більше як півгодини, надійшли ще 8 таких повідомлень”.

На кадрі — будівля адміністрації Холодногірського району Харкова. Вона розташована на вулиці Благовіщенській. Близько 16:00 будівля була огороджена попереджувальною стрічкою. Там чергували поліція та надзвичайники. До приміщення нікого не пускали. Інформацію про замінування цієї будівлі поліція отримала о 15:30. Вибухотехніки її перевіряють, каже Калмикова.

Як повідомляв Харків Times, замінування школи №38 на вулиці Харківських дивізій не підтвердилося.

Як повідомив Відділ комунікації поліції Харківської області, всього протягом дня правоохоронці 9 разів виїжджали на виклики про закладення вибухівки у різних об’єктах, оглянули 40 883 кв. метрів будівель та прилеглої території, евакуювали 808 громадян.

На місцях події працювали слідчо-оперативні групи, кінологічна служба, експерти-криміналісти та вибухотехніки.

Поліцейські провели ретельний огляд 7 установ та прилеглої території за такими адресами, як вул. Полтавський шлях, 11, вул. Харківських Дивізій (школа №2), вул. Богдана Хмельницького, 11, вул. Благовіщенська, 34, вул. Плеханівська, 42, вул. Архітектора Альошина,11, вул. Петра Григоренко, 17.

В ході обстеження жодних вибухових пристроїв або небезпечних  речовин правоохоронці не виявили.

Станом на 18:00 ще тривають огляди установ на вулиці Чернишевській, 55 та на проспекті Науки, 17.