Нові повідомлення про замінування: вокзал, три заводи та торговий центр (фото)

Фото: ХС | Харьков / Telegram

Поліція перевіряє повідомлення про замінування п’яти об’єктів у Харкові

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

“Інформація про закладення вибухівки на Південному залізничному вокзалі, двох заводах на проспекті Московському, заводі на вулиці Енергетичній, торговельному центрі на проспекті Ювілейному надійшла до поліції 22 квітня близько 9:30”,- йдеться у повідомленні.

За даними соцмереж, поліція евакуює людей з ТРК “Україна” на Салтівці, Харківського тракторного заводу, заводів “Турбоатом” та “Електроважмаш”.

За адресами виїхали працівники слідчо-оперативних груп та спеціалісти вибухотехнічного управління. Проводиться евакуація громадян, огляд приміщень та прилеглої території.

Прес-служба поліції також повідомила, що протягом минулої доби поліція отримала 14 повідомлень про замінування об’єктів у Харкові. Серед об’єктів, на яких начебто закладено вибуховий пристрій – аеропорт, 9 готелів, 3 торговельні центри та кінотеатр. Поліцейські обстежили близько 127352 кв. метрів приміщень, 44000 кв. метрів прилеглої території, евакуювали 8162 осіб. Жодних вибухових пристроїв виявлено не було. Під час оглядів місць подій вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин не виявлено.

За всіма повідомленнями відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі. Вживаються заходи щодо встановлення та затримання особи, причетної до скоєння вказаних кримінальних правопорушень.