На насосній станції родовища вуглеводів сталася пожежа

Сьогодні вночі, 22 квітня, виникла пожежа на дожимній насосній станції Козіївського родовища цеху видобутку нафти, газу та конденсату в селищі Чернещина Краснокутського району.

Рятувальникам про пожежу повідомили о 02:28. До місця виклику віїхали 2 відділення пожежно-рятувального підрозділу № 57 із селища Краснокутськ. Про це повідомили у прес-службі ДСНС у Харківській області.

По прибуттю до місця пожежі розвідкою було встановлено, що горить відкрита ємність об’ємом 12 куб. м з пластовою водою, яка в процесі промивки свердловини містить залишки нафти та інших горючих елементів.

Зважаючи на дані обставини, керівник гасіння пожежі додатково викликав 2 пожежно-рятувальних підрозділи з м. Богодухів та смт. Краснокутськ. По прибуттю достатньої кількості сил та засобів була підготовлена та проведена пінна атака. Після того, як палаюча ємність була вкрита шаром повітряно-механічної піни, близько 02:55, горіння припинилось. Остаточно ліквідація наслідків пожежі відбулась о 04:11. Рятувальникам було необхідно постійно охолоджувати технологічну ємність, аби запобігти повторному спалаху горючої речовини. В роботах з гасіння пожежі були задіяні близько 20 чоловік особового складу ДСНС.

Попередня причина виникнення пожежі – розряд статичної електрики. Постраждалих немає.

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 19 на 20 квітня сталася пожежа у банному комплексі “Посейдон” по вулиці Ярославській, 21/2. З багатоповерхівки поряд з комплексом надзвичайники евакуювали 50 людей.