Затримано групу наркозакладників (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Прокуратура обирає запобіжний захід для 6 затриманих наркоділків з Барвінкове і Харкова, які за допомогою «закладок» торгували метадоном.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Харківська місцева прокуратура №5 спільно зі співробітниками Управління протидії наркозлочинності ГУ НП в області та Основ`янського ВП ГУ НП в області викрили та затримали групу наркозакладників, які реалізовували метадон на території міста Харкова та області.

Фото: khar.gp.gov.ua

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Калюги, досудове розслідування проводиться за фактом незаконного зберігання та збуту наркотиків, вчинених повторно за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України).

На даний час встановлено шістьох громадян України віком від 22 до 45 років. Четверо з них – мешканці м. Барвінкове Харківської області, двоє – Харкова.

За даними слідства, наркоділки приймали замовлення від покупців на мобільний телефон. Клієнтів шукали за допомогою «сарафанного радіо». За одну дозу брали 500 грн.

Фото: khar.gp.gov.ua

При затриманні у зловмисників вилучено 100 так званих «чеків» з метадоном вагою 0,25 грамів кожен. Крім того, попередньо слідчим шляхом встановлено низку епізодів масового збуту метадону загальною кількістю 250 «чеків».

Зловмисники затримані у порядку ст. 208 КПК України. Наразі прокуратура направила до Червонозаводського районного суду м. Харкова клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.