Поліція розшукує вбивцю собаки

Фото: Перший кабельний

В сім’ї, що мешкає у селищі Савинці Балаклійського району, невідомий 17 квітня застрелив собаку. 44-річний власник тварини звернувся до правоохоронців. На думку заявника, його домашнього улюбленця застрелив односельчанин.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції області. Заявник розповів, що собака, як зазвичай, бігав біля двору. Родина тим часом знаходилася на городі. Про загибель домашнього улюбленця сім’я дізналась від сусідів. Чоловік одразу ж побіг на поміч, але собака був вже без ознак життя.

На даний час працівники Балаклійського відділу поліції з’ясовують усі обставини події, допитують свідків. Про підозру поки ще нікому не повідомили.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання передбачає обмеження волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Харків Times, Дергачівський районний суд області виніс вирок 33-річному жителю райцентру, визнавши його винним в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК). Чоловіка, який заступився за собаку і вбив подругу, засудили до 7,5 років позбавлення волі.