У дитсадку-яслах на Зміївщині, де отруїлося 10 дітей, виявили порушення

Фото: Коло

Під час обстеження закладу виявлені порушення вимог санітарного законодавства та законодавства в сфері безпечності харчових продуктів стосовно організації харчування дітей,  умов зберігання харчових продуктів та ін.

Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби  в Харківській області.

Для встановлення причин та умов виникнення спалаху інфекційного захворювання з 12.04.2019 фахівцями ГУ Держпродспоживслужби  в Харківській області проводиться епідеміологічне розслідування та обстеження закладу.

Під час обстеження закладу виявлені порушення вимог санітарного законодавства та законодавства в сфері безпечності харчових продуктів стосовно організації харчування дітей,  умов зберігання харчових продуктів, технології приготування страв, своєчасного медичного огляду працівників закладу тощо.

Керівнику дитячого закладу видані приписи про усунення порушень санітарного законодавства та законодавства в сфері безпечності харчових продуктів.

ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області розглядається питання щодо накладення штрафу на оператора ринку харчових продуктів за виявлені порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів.

За ініціативою ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області розпорядженням селищного голови діяльність закладу зупинена на час проведення епідеміологічного розслідування.

Як повідомляв Харків Times, в період з 12 по 13 квітня з навчального закладу (ясла-садок) №3 Комсомольської селищної ради в лікарню госпіталізували 8 дітей, ще двоє знаходяться на амбулаторному лікуванні. Всім хворим поставлено попередній діагноз харчова токсикоінфекція.