Обласна лікарня отримала новий ангіограф для лікування судинних патологій (фото)

Фото: kharkivoda.gov

Найбільш сучасний в регіоні апарат дозволить надавати допомогу 3000 пацієнтів із судинною патологією на рік.

Про це повідомила прес-служба обладміністрації.

Новий ангіограф для кардіологічного центру Обласної клінічної лікарні було придбано за кошти обласного та державного бюджетів.

До цього в центрі працював один апарат, але тепер при наявності двох ангіографів можна буде надавати допомогу в більш комфортних умовах, без черг, і головне – своєчасно.

За словами завідувача відділення інтервенційної кардіології ОКЛ Валерія Коноза, новий ангіограф суттєво збільшує можливості лікарів.

«Він дозволяє проводити втручання на коронарних артеріях, судинах мозку, периферійних судинах. Тобто весь діапазон ендоваскулярної допомоги, яка надається у світі, ми також тепер можемо надавати. Операції, за які ми раніше відмовлялися братися через технічні причини, зараз зможемо робити завдяки системі візуалізації, яка є на цьому апараті», – розповів Валерій Коноз.

Та головне, за словами лікаря, те, що тепер в центрі не буде черги на проведення ангіографічних процедур.

«При гострому інфаркті міокарда допомогу потрібно надати в перші дві години з моменту гострого болю. Головна затримка сьогодні пов’язана з тим, що пацієнт не відразу викликає «швидку». З моменту, коли він потрапляє в лікарню, все відбувається дуже швидко. Тепер ми маємо для цього відповідне оснащення», – підкреслив Валерій Коноз.