Мати підлітка-самогубці притягнули до адміністративної відповідальності

Ізюмський міськрайонний суд області притягнув 56-річну матір 15-летнегно підлітка, який намагався накласти на себе руки в райцентрі Ізюм, до відповідальності за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні порушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Жінку засудили до сплати штрафу на користь держави.

Як повідомили у прес-службі суду, з’ясувалося, що хлопчик постійно проживав із бабусею у сел. Савинці Балаклійського району області, й лише раз на місяць приїжджав до матері в Ізюм.

Мати хлопчика зловживає спиртним і нехтує своїми обов’язками щодо дитини. Хлопчик пояснив своє бажання звести рахунки з життям тим, що вчергове раз застав матір п’яною та не бажав більше цього бачити.

“Умови проживання жінки при перевірці виявилися незадовільними, а сама мати на момент перевірки знаходилася в стані алкогольного сп’яніння”, – повідомили у прес-службі.

Дослідивши матеріали справи та заслухавши пояснення жінки, суд постановив, що вона дійсно ухиляється від обов’язків по вихованню сина, передбачених ст. 150 Сімейного кодексу України. Жінку піддали адміністративному стягненню у вигляді штрафу на користь держави.

Як повідомляв Харків Times, 24 березня в райцентрі Ізюм рятувальник умовив 15-річного підлітка, який збирався стрибнути з четвертого поверху недобудованого будинку, відмовитися від здійснення самогубства.